ثبت شرکت آلامتو موسسه ثبت شرکت الامتو برترین موسسه ثبت ایران

موسسه خدمات اداری آلامتو

021 8842 3996
انجام کلیه خدمات بصورت غیر حضوری و حضوری
sabtalamto@gmail.com

اخذ ایزو ISO


عناوین مطالب:
تعریف ایزو ISO

سازمان بین المللی ایزو و وظایف آن

لیست بخشی از ایزوهای پرکاربرد و عمومی

لیست بخشی از ایزوهای اختصاصی

اهداف و مزایای اخذ ایزو

 مراحل اخذ ایزو



تعریف ایزو ISO

در گذشته هر کشور استانداردهای خاص خود را داشت، این امر به دلیل تناقض در معیار سنجش کیفیت مشکلاتی برای تبادل کالا میان کشورهای مختلف ایجاد می کرد بنابراین سازمانی جهانی جهت تعیین قانون و مقررات شکل گرفت که مورد تایید و پذیرش تمامی کشورها قرار گرفت، بنابراین تمام کشورها به عنوان مرجع از قوانین وضع شده برای تبادل کالاهای خود استفاده می کنند. وظیفه اصلی سازمان ایزو تدوین و صدور استاندارهای بین المللی جهت توسعه و یکپارچه سازی تبادلات بین المللی کالا و خدمات، بهبود و گسترش همکاری ها در زمینه های علمی، فنی، فعالیت های اقتصادی و حمایت از تولید کننده و مصرف کننده می باشد. سازمان بین المللی استاندارد به هیچ دولت و یا ارگانی وابسته نیست.  ایزو (ISO) در اصل مخفف عبارت International Organization for Standardization به مفهوم سازمان بین‌المللی برای استانداردسازی نیست بلکه از کلمه ISOS که واژه ای یونانی به معنی یکسان و برابری است، گرفته شده است.

سازمان بین المللی ایزو و وظایف آن

سازمان بین المللی استاندارد در 23 فوریه 1947 تدوین و صدور استاندارهای بین المللی جهت توسعه و یکپارچه سازی تبادلات بین المللی کالا و خدمات، بهبود و گسترش همکاری ها در زمینه های علمی، فنی، فعالیت های اقتصادی و حمایت از تولید کننده و مصرف کننده  با عضویت 25 کشور تشکیل شد و در حال حاضر دارای 147 عضو می باشد، سازمان استاندارد ملی ایران، از اعضای اصلی سازمان بین المللی استاندارد می باشد. سازمان در ابتدا با نام  ISA : International standard association در سال 1926 و با عضویت 20 کشور دنیا تاسیس شد اما در سال 1942 تعطیل شد.

لیست بخشی از ایزوهای پرکاربرد و عمومی:

ISO -9001 

هدف اخذ ایزو فوق  مدیریت کیفیت تولیدات و خدمات در شرکت، فروشگاه، داروخانه، کارخانه و هرگونه محل فعالیت اداری، تجاری، خدماتی و ایجاد الگوی بین‌المللی جهت پیاده‌سازی و استقرار سیستم‌های مدیریت و تضمین کیفیت.  ایزو 9000 فرآیند تولید کالا یا خدمات را در واحد تجاری ارزیابی می کند و به محصولی خاص داده نمی‌شود.
دامنه کاربرد ایزو 9001 در تمامی سازمانهای تولیدی، آموزشی، خدماتی، پژوهشی، فروشگاه ها، داروخانه ها و مراکز درمانی، مراکز و مشاغل تجاری و اداری کاربرد دارد.


ISO 14000

این استاندارد در رابطه با سیستم‌های زیست محیطی جهت تهیه، اجرا، بازنگری و حفظ خط مشی زیست‌ محیطی سازمان است. به عبارت دیگر سازمانی می تواند این ایزو را بگیرد که هم برنامه‌های عملی بلند مدتی جهت کمک به پاکیزه ماندن محیط‌ زیست داشته باشد و هم آن برنامه ها را به درستی اجرا نماید.

از جمله مزایای این استاندارد میتوان به این موارد اشاره نمود: استفاده بهینه از منابع طبیعی، حفاظت از محیط زیست با ایجاد سیستمهای مدیریت زیست محیطی، رعایت قوانین و مقررات مربوط به محیط زیست،
 این استاندارد قابل استفاده برای تمامی صنایع و سازمان‌های مختلف تولیدی و خدماتی می باشد.


OHSAS 18001

سیستم ارزیابی ایمنی و بهداشت شغلی Occupational Health & Safety Assessment Series  است. هدف این استاندارد کمک به سازمان در شناسایی، حذف یا به حداقل رساندن خطرات مرتبط با بهداشت و ایمنی کلیه افرادی است که با فرآیند مواجهه هستند. 
از جمله مزایای استفاده از این استاندارد میتوان به این موارد اشاره نمود: ایجاد محیط کاری ایمن‌ و سالم‌، کاهش بروز حوادث، اتفاقات در حین کار.
این استاندارد قابل استفاده برای تمامی صنایع و سازمان‌های مختلف تولیدی و خدماتی می باشد.


ISO- 10004 

هدف اخذ ایزو فوق کسب رضایت مشتریان به واسطه برنامه ریزی، طراحی و اجرای فرآیند پایش و اندازه گیری رضایت مشتریان می باشد. از جمله مزایای این استاندارد: سرعت بخشیدن به پاسخگویی شکایات مشتریان، افزایش میزان رضایتمندی مشتریان، استفاده از نظرات مشتریان جهت بهبود کیفیت محصولات، بهبود روابط کارکنان سازمان با مشتریان

ISO-10002 

هدف اخذ ایزو فوق بررسی جهت رسیدگی به شکایات مشتری است. 



لیست بخشی از ایزوهای اختصاصی:


ISO /IEC 17020

این اخذ ایزو از نوع استاندارد مربوط به فعالیت انواع مختلف سازمانهای بازرسی کننده است. هدف این استاندارد مشخص نمودن معیارهای عمومی سازمان‌های بازرسی کننده بیطرف" صرف نظر از بخش مورد بازرسی"می‌باشد. این استاندارد برای سازمانهای بازرسی کننده و مراجع تایید صلاحیت و سایر سازمان‌های مرتبط با شناسایی صلاحیت سازمان های بازرسی کننده در نظر گرفته شده است.
این استاندارد قابل استفاده برای تمامی شرکت ها و سازمان های بازرسی می باشد.


ISO /IEC 17025

این اخذ ایزو از نوع استاندارد تخصصی بوده و جهت تایید صلاحیت آزمایشگاه ها می باشد، در واقع این استاندارد برای سیستم مدیریت کیفیت تمامی آزمایشگاه ‌های ارائه دهنده خدمات اندازه‌ گیری، تست، آزمون و کالیبراسیون کاربردی می باشد. تعداد پرسنل برای این ایزو اهمیتی ندارد. این استاندارد توسط اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی مورد بررسی و تایید قرار می گیرد و به عنوان آزمایشگاه همکار اداره استاندارد و تحقیقات صنعتی شناخته می شود.

ISO/TS 16949

این نوع  اخذ ایزو مربوط به شرکت های تولید کننده خودرو و مرتبط با خودرو است. از جمله مزایای استفاده از این استاندارد، جلوگیری از بروز عیب و نقص در عرضه محصولات است.
 این استاندارد قابل استفاده برای تمام تامین کنندگان مواد اولیه و قطعات یدکی، تامین کنندگان عملیات آبکاری، حرارتی، رنگ کاری و سایر خدمات مورد استفاده برای شرکت های خودروسازی است.


ISO 22000

این اخذ ایزو جهت حفظ ایمنی غذا به واسطه کنترل فرآیند در طول زنجیره غذایی و در هر مرحله از روند تدوین شده است. استفاده از این استاندارد توسط تمامی افراد و سازمانها در رده‌های مختلف زنجیره باعث شناسایی مخاطرات موجود و سپس کنترل آن می شود.
این استاندارد قابل استفاده برای تمامی سازمان های درگیر در طول زنجیره غذایی(کارخانه‌های تولید مواد اولیه غذایی و خوراک دام، عوامل درگیر با حمل و نقل، عوامل درگیر با انبار نمودن، فروشگاه ها، ارائه دهندگان خدماتی مانند بسته‌بندی مواد غذایی و...) می باشد.


HACCP

این اخذ ایزو از نوع استاندارد مربوط به سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی است به عبارت دیگر این ایزو خطرات احتمالیطی فرآیند را  تجزیه و تحلیل نموده و در پی نقاط کنترل بحرانی می‌باشد. موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران این ایزو را تحت عنوان استاندارد ملی 4557 منتشر کرد. از جمله مزایای به کارگیری این استاندارد میتوان به این موارد اشاره نمود: ایمن نمودن فرآیندهای تولید مواد غذایی به واسطه کنترل تمامی فرآیندها از جمله پذیرش مواد اولیه، تولید محصول، انبار نمودن مواد غذایی، نگهداری و ارسال محصول، جلوگیری از ایجاد حوادث ناشی از مشکلات بهداشتی مواد غذایی در سازمان ها، ایجاد اطمینان برای مصرف کننده، تولید محصولی بدون خطرات و آلودگی های شیمیایی، میکروبی و فیزیکی 
افزایش اعتبار سازمان به واسطه تولید محصولات ایمن.
این استاندارد قابل استفاده برای تمامی تولید کنندگان، توزیع‌کنندگان مواد غذایی، افراد و سازمان های ارائه دهنده خدمات در زمینه مواد غذایی مانند مجتمع های کشت و صنعت، سردخانه ها و.... می باشد.


نشان حلال

با توجه به اینکه جمعیت مسلمانان در دنیا بالا بوده و تقریبا یک ربع جمعیت دنیا مسلمان هستند و مسلمانان متقاضی غذای حلال هستند با اخذ این استاندارد سازمان اجازه صادرات به این کشورها را خواهد داشت.
 



13485

 این اخذ ایزو مربوط به شرکت های تولید یا توزیع کننده تجهیزات پزشکی است.

IMS

 IMS  :  Integrated Management System چنانچه سازمانی استانداردهای ۹۰۰۱ ، ۱۴۰۰۱ و ۱۸۰۰۱ را دریافت نماید در واقع IMS گرفته است.
CE Mark
استاندارد مربوط به اتحادیه اروپا بوده و برای صادرات محصول به کشورهای اروپایی داشتن این ایزو الزامی می باشد.

اهداف و مزایای اخذ ایزو:


سازمان‌ها متکی به مشتریان خود هستند، بنابراین باید از نیازهای مشتری مطلع بوده و آن ها را درک کرده و برآورده سازند، در نتیجه یکی از مهمترین اهداف این ایزو تمرکز بر روی مشتری و نیازهای ایشان است. شرکتی که ایزو اخذ نموده در واقع خود را متعهد به قانون نموده و برای مشتریان خود ارزش قائل می باشد و تلاش می کنند که همیشه محصول و خدمتی را ارائه دهند که با خواسته مشتریان منطبق بوده و مورد تایید مرجع بین المللی استاندارد باشد.

زمانی که شرکت ایزوها و استانداردهای خود را دریافت می کند یعنی تمامی مقررات را رعایت می کند بنابراین با اخذ گواهینامه ایزو، مشتریان به شرکت اعتماد می کنند که این امر از یک طرف باعث می شود شرکت، به عنوان یک شرکت حرفه ای، قابل اعتماد و قانونمدار معرفی شود و از طرف دیگر با افزایش اعتماد، باعث افزایش فروش محصولات نیز می شود.
ایزو مدرکی معتبر بوده و باعث افزایش اعتبار شرکت و کسب و کار می شود همین امر باعث افزایش رقابت و پیشی گرفتن از رقبا می شود.

با بررسی و رسیدگی به میزان رضایتمندی مشتریان در جهت تامین خواسته‌های مشتریان فعالیت صورت می گیرد.
ایجاد رقابت بین سایر رقبا.
با ایجاد تعهد در تولید و ارائه محصولات و خدمات باعث بالا رفتن کیفیت محصولات و خدمات مطابق خواست و رضایت مشتریان می شود.
توسعه تولید و خدمات در سطح بین المللی.
خدمات و محصولات را مطابق با شاخص های موثر در کیفیت بررسی نموده و می سنجد.
با توجه به اهمیت تولید و ارائه محصولات و خدمات با کیفیت و مطابق معیارهای استاندارد داشتن گواهینامه های ایزو و استاندارد از جمله شروط اصلی و اولیه در داد و ستدهای بین‌المللی است.



 مراحل اخذ ایزو


جهت اخذ ایزو ( "اخذ گواهینامه") باید از طریق شرکت های مورد تایید سازمان ایزو اقدام و پیگیری نمود زیرا سازمان ایزو خود گواهینامه صادر نمی کند. شرکت های واسطه شرکت متقاضی، فرآیندها، محصولات، خدمات و.... را بررسی می کنند و در صورت دارا بودن معیارهای مورد نیاز جهت اخذ استاندارد و پیاده سازی الزامات گواهینامه ایزو مورد تقاضا، گواهینامه ایزو مورد درخواست را صادر می کنند. 
شرکت های واسطه سازمان ایزو که الزامات را بررسی می  کنند CBگفته می شوند، CB نیز به یک مجموعه بزرگتر یعنی موسسات AB متصل هستند و اعتبار خود را از این موسسات می گیرند.


خدمات تغییرات شرکتها
خدمات کارت بازرگانی
مقالات ثبت آلامتو
خدمات امور اداری و مالیاتی و حسابداری
خدمات ویژه
تماس با ما
خدمات ثبت شرکتها
خدمات ثبت برند
درباره ما

جهت دریافت مشاوره رایگان اخذ رتبه، عدد 8 را به 09103518518 ارسال نمایید،
و یا با ما تماس حاصل فرمایید.

اخذ+ایزو Received ISO