ثبت شرکت آلامتو موسسه ثبت شرکت الامتو برترین موسسه ثبت ایران

موسسه خدمات اداری آلامتو

021 8842 3996
انجام کلیه خدمات بصورت غیر حضوری و حضوری
sabtalamto@gmail.com

ثبت شرکت تضامنی 


(General partnership)


عناوین؛
تعریف شرکت تضامنی
ویژگی ها و شرایط ثبت شرکت تضامنی
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تضامنی
مراحل ثبت شرکت تضامنی
اوراق ثبت شرکت تضامنی
تفاوت ثبت شرکت محدود با ثبت شرکت تضامنی



تعریف شرکت تضامنی

​​​​​​​معنی تضامنی در لغت به کفیل و ضامن همدیگر شدن؛ می باشد  و در اصطلاح حقوقی آن یعنی ایجاد تعهد و شراکت مالی به نحوی که هریک از اعضا مسئول پرداخت تمامی بدهی و قروض شرکت بوده و همینطور هریک از اعضا حق دریافت تمامی مطالبات شرکت را داشته باشد.  مطابق ماده 116 قانون تجارت شرکت تضامنی شرکتی است که در تحت اسم مخصوصی برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود. در واقع اساس تشکیل شرکت تضامنی این است که ‌اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام قروض کافی نباشد هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است. هر قراری که بین شرکاء برخلاف این ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص ثالث کان‌لم‌یکن خواهد بود.


ویژگی ها و شرایط ثبت شرکت تضامنی

​​​​​​​ثبت شرکت تضامنی با حداقل دو نفر به عنوان شریک انجام می شود.
یکی از مهمترین دلایل تفاوت شرکت تضامنی از سایر شرکت های تجاری یا موسسات غیر تجاری نام و تعهد سرمایه است. مطابق ماده ۱۱۷ قانون تجارت در نام شرکت تضامنی الزاما عبارت "شرکت تضامنی" و نام حداقل یکی از شرکاء ذکر می شود؛ در صورتیکه در نام شرکت نام سایر شرکاء نباشد با عناوینی مانند و شرکاء و یا برادران و... اعلام می شود به طور مثال: شرکت تضامنی بهرامی و برادران و یا شرکت تضامنی بهرامی و شرکاء. ( اعلام نام شریک در نام شرکت علاوه بر اینکه روند قانونی می باشد هم باعث اعتباربخشی به شرکت است و هم معرف ضمانت شرکاء).
حتما باید در اسم شرکت؛ شرکت تضامنی درج شود که معرف شخصیت حقوقی شرکت می باشد. چنانچه شریکی که نامش در نام شرکت اعلام شده است فوت نموده و یا از شرکت خارج شود باید اسم ایشان را از نام شرکت خارج نموده و نام دیگری به جای ایشان در اسم شرکت معرفی شود چرا که نام قابل انتقال نیست و کسی نمی تواند از نام و اعتبار شخص دیگر برای امور تجاری خود استفاده نماید مثلا برای صرافی ها.
 
مطابق ماده ۱۱۸ قانون تجارت، شرکت تضامنی وقتی تشکیل می‌شود که تمام سرمایه نقدی تأدیه و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم (قیمت گذاری) و تسلیم شده باشد یعنی سرمایه اعلام شده مانند شرکت با مسئولیت محدود در اختیار هیات مدیره شرکت قرار می‌گیرد. پرداخت سرمایه به صورت واقعی الزام نیست و در صورت اقرار کتبی اعضا هیات مدیره و تایید دریافت سرمایه شرکت کفایت می کند.
 
مطابق ماده 116 قانون تجارت که برای شرکا در شرکت تضامنی مسئولیت تضامنی اعلام شده است؛ این مسئولیت بر عهده تمام شرکا می_باشد. یعنی در صورتی که دارایی و سرمایه شرکت کمتر از دیون و قروض شرکت باشد هر یک از شرکا به تنهایی در قبال طلبکاران جهت پرداخت تمام حقوق و دیون مسئول بوده همچنین هر شریک به تنهایی مسئول پرداخت کلیه بدهی‎های شرکت می باشد؛ اگر قراردادی غیر از این منعقد شود باطل بوده و از نظر قانونی فاقد ارزش و اعتبار می باشد. به طور مثال اگر شرکتی دارای3 شریک و سرمایه 300هزار تومان باش و بدهی آن چهارصد هزار تومان، تمام شرکا (هر سه نفر) متضامناً مسئولیت پرداخت چهارصد هزار تومان را خواهند داشت یعنی طلبکاران از هر کدام از شرکاء که بخواهند میتوانند طلب خود را مطالبه کنند. طلب بدهکاران از یکی از شرکا مانع طلب از دیگر شرکا  نمی باشد.
 
بر اساس ماده ۱۹۹ قانون تجارت، در شرکت تضامنی تقسیم سود و زیان بین شرکا به نسبت سهم الشرکه می باشد.
برای تقسیم سود شرکت تضامنی باید مطابق ماده ۱۳۲ قانون تجارت اگر سهم الشرکه شرکا به دلیل ضررهای وارده کم شود؛ تا جبران شدن این ضررها، هر نوع منفعت به شرکاء ممنوع خواهد بود. همچنین اگر سرمایه شرکت به دلیل ضررهای وارده کم شود نمیتوان هیچ کدام از شرکاء شرکت را مجبور به پرداخت سرمایه بیشتر از آنچه که در شرکتنامه تعیین شده است، نمود.
 
مطابق ماده ۱۳۵ شرکت تضامنی با رضایت و موافقت تمام شرکا قابل تبدیل به شرکت سهامی یا نوع دیگری از شرکت ها می_باشد.
اعضای هیات مدیره حداقل ۱ نفر می_باشد. اعضای هیئت مدیره نمیتوانند از کارمندان دولت باشند. مدت تصدی اعضای هیئت مدیره میتواند محدود و یا مدت نامحدود باشد .
مواد 136 تا 149 قانون تجارت موارد مربوط به انحلال و فسخ شرکت تضامنی را اعلام میدارد.
 ​​​​​​​


مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت تضامنی​​​​​​​

​​​​​​​ارایه مدارک شناسایی تمام اعضا و شرکا ( کارت ملی و شناسنامه ) .
تکمیل و ارایه مواردی مانند ( آدرس و کد پستی شرکت و سکونت اعضا هیات مدیره – مشخص نمودن میزان سهم الشرکه  هر یک از شرکا و سمت های اعضا هیات مدیره -  مشخص نمودن سرمایه شرکت -  مشخص نمودن موضوع فعالیت شرکت –  انتخاب اسامی مدنظر جهت نام شرکت(مطابق شرایط اعلام شده)
اخذ مجوز مورد نیاز از بانک مرکزی برای صرافی_ها
 
تکمیل شرکتنامه، اساسنامه، صورتجلسه هیئت مدیره،  صورت جلسه مجمع عمومی موسسین که توسط تمام شرکاء و اعضا هیات مدیره امضاء شده باشد .




مراحل ثبت شرکت تضامنی

​​​​​​​1- در صورت تمایل به انجام درخواست توسط مجموعه ما پس از عقد قرارداد مدارک مورد نیاز درخواست می شود .
2- تکمیل مدارک  و  مشخصات مورد نیاز ( تکمیل و ارایه مواردی مانند  آدرس و کد پستی شرکت و سکونت اعضا هیات مدیره – مشخص نمودن میزان سهم الشرکه  هر یک از شرکا و سمت های اعضا هیات مدیره -  مشخص نمودن موضوع فعالیت شرکت –  انتخاب اسامی مدنظر جهت نام شرکت؛ از بانک مرکزی برای صرافی_ها.
3- تکمیل شرکتنامه، اساسنامه، صورتجلسه هیئت مدیره،  صورت جلسه مجمع عمومی موسسین که توسط تمام شرکاء و اعضا هیات مدیره امضاء شده باشد .
4- ثبت درخواست و اخذ تاییدیه نام شرکت تایید نام : پس از انتخاب نام مناسب برای شرکت  اسامی جهت بررسی به اداره ارسال می گردد و در صورت دارا بودن شرایط یکی از نام ها مورد تایید قرار می گیرد.
5- امضا اوراق ثبتی شرکت و ارسال به اداره ثبت شرکت ها جهت بررسی توسط کارشناس
6- پس از بررسی توسط کارشناس و در صورت تایید تمام موارد ؛ آگهی و شماره ثبت صادر میشود.
7- دریافت آگهی و اوراق ثبتی توسط وکیل
8- پرداخت روزنامه های رسمی و کثیرالانتشار
9- اقدام جهت اخذ دفاتر پلمپ" مالیاتی" (که در بخش های دیگر به آن اشاره شده و توضیحات مربوطه ارایه گردیده است).​​​​​​​



اوراق ثبت شرکت تضامنی

​​​​​​​ثبت شرکت تضامنی شرکتنامه: مهمترین مدرک ثبتی شرکت تضامنی؛ شرکتنامه است و تنها با موافقت تمام شرکا قابل تغییر خواهد بود. در شرکتنامه تمام موارد اساسی شرکت درج می گردد. از جمله مواردی که در شرکتنامه شرکت تضامنی درج می گردد : اسم شرکت- موضوع فعالیت شرکت- سرمایه و سهم الشرکه هریک از شرکا- نحوه تقسیم سود و زیان- مدت شرکت – مقررات انحلال و فوت شرکا-  نشانی محل فعالیت شرکت.
طبق مواد 47 و 48 قانون تمامی امور تجاری باید به ثبت برسند، بنابراین شرکتنامه زمانی سندیت دارد که به ثبت رسیده باشد.
اساسنامه: شرکتهای تضامنی الزامی به داشتن اساسنامه ندارند اما اگر قراری بین شرکا باشد که نیاز به تعیین تکلیف شدن داشته باشد باید در اساسنامه قید شود.
صورت جلسه هیات مدیره
صورت جلسه مجمع عمومی موسس
آگهی تأسیس
روزنامه رسمی
پلمپ دفاتر


تفاوت ثبت شرکت محدود با ثبت شرکت تضامنی​​​​​​​


ثبت شرکت تضامنی: در شرکت با مسئولیت محدود نام هیچ یک از اعضا و شرکا در اسم شرکت نباید باشد اما در شرکت تضامنی درج نام یکی  از اعضا یا شرکا به طور اجبار باید قید شود .
 
در شرکت با مسئولیت محدود شرکا به مزان سهم الشرکه خود در قابل ضرر دارای مسئولیت هستند یعنی در صورت ضرر یا ورشکستگی تنها سهم الشرکه از بین میرود و نیازی به واگذاری اموال  نمی باشد اما
در شرکت تضامنی مسئولیت هر یک از افراد به میزان تمام سرمایه است و در صورتیکه شرکای دیگر  اقدامی نکنند هر شخص به تنهایی مسئولیت پرداخت تمام بدهی های شرکت را بر عهده دارد .​​​​​​​

ثبت شرکت تضامنی ثبت الامتو

ثبت شرکت تضامنی

مزیت های ثبت توسط ثبت آلامتو:
1- مشاوره رایگان
2- کارشناسان حرفه ای
3- صرفه جویی در هزینه(حداقل کارمزد)
4- صرفه جویی در زمان
5- اعزام کارشناس به محل کار شما
6- پشتیبانی دائمی​​​​​​​

جهت دریافت مشاوره رایگان، عدد 8 را به 09039213838 ارسال نمایید،
و یا با ما تماس حاصل فرمایید.

خدمات تغییرات شرکتها
خدمات کارت بازرگانی
مقالات ثبت آلامتو
خدمات امور اداری و مالیاتی و حسابداری
خدمات ویژه
تماس با ما
خدمات ثبت شرکتها
خدمات ثبت برند
درباره ما