ثبت شرکت آلامتو موسسه ثبت شرکت الامتو برترین موسسه ثبت ایران

موسسه خدمات اداری آلامتو

021 8842 3996
انجام کلیه خدمات بصورت غیر حضوری و حضوری
sabtalamto@gmail.com

ثبت شرکت تعاونی Consumers' co-operative :

عناوین:

ثبت شرکت تعاونی تبت آلامتو مدارک ثبت شرکتت تعاونی همه چیز درباره ثبت شرکت تعاونی

ثبت شرکت تعاونی

مزیت های ثبت شرکت، توسط ثبت آلامتو:
1- مشاوره رایگان
2- کارشناسان حرفه ای
3- صرفه جویی در هزینه(حداقل کارمزد)
4- صرفه جویی در زمان
5- اعزام کارشناس به محل کار شما
6- پشتیبانی دائمی​​​​​​​

مطابق ماده ۲ (اصلاحی ۰۹ˏ۰۴ˏ۱۳۵۲) معنی تعاونی به این شکل می باشد :  شرکت تعاونی شرکتی است از اشخاص حقیقی یا حقوقی که بمنظور رفع نیازمندیهای مشترک و بهبود وضع اقتصادی و اجتماعی اعضاء از‌ طریق خودیاری و کمک متقابل و همکاری آنان موافق اصولی که در این قانون مصرح است تشکیل می‌شود. شرکتهای تعاونی که بیش از 500 عضو داشته باشند و اتحادیه‌هایی که تعداد اعضاء تعاونیهای عضو آنها مجموعاً بیش از 2000 عضو باشد، "تعاونی بزرگ" می_باشند. 

تعریف شرکت تعاونی :

مطابق تبصره2 ماده 2  دستور العمل تشکیل تعاونیها باید در تابلوها و سربرگهای شرکت تعاونی عنوان"تعاونی" بطور واضح و خوانا قید شود.
 
جهت تأسیس شرکت تعاونی باید حداقل ۷ نفر به عنوان عضو معرفی شوند که حایز شرایط قانونی عضویت در شرکتهای تعاونی باشند. از جمله این شرایط : نداشتن ممنوعیت قانونی، تابعیت ایرانی، و عدم عضویت در شرکتهای تعاونی مشابه؛ می_باشد.
اعضا شركت فقط اشخاص حقیقی هستند.
 
تمام یا حداقل ٥١% سرمایه شركت های تعاونی توسط اعضا تامین می_شود. نهادهای عمومی؛ شوراهای اسلامی كشوری؛ بانكها؛ وزارتخانه ها، شركتهای دولتی یا وابسته به دولت و تحت پوشش دولت و...... جهت اجرای بند ٢ اصل ٤٣ قانون اساسی می_توانند از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشاركت، مضاربه، مزارعه، مساقات اجاره، اجاره به شرط تملیك، شرط فروش اقساطی و صلح می توانند در تامین یا افزایش سرمایه شركتهای تعاونی کمک نموده بدون اینكه در شرکت عضو باشند. 
 
حق رای در شرکت تعاونی برای هرعضو بدون توجه به درصد سهامش یک رای می_باشد، حتی اگر اعضا سرمایه و سهم یکسانی از سود نداشته باشند یعنی برخلاف سایر شرکتها نسبت سهام در تعداد حق رای تاثیری ندارد. در واقع میتوان گفت شرکت تعاونی، به سرمایه متکی نبوده بلکه متکی به اعضاء شرکت است.
بازرس در شرکت های تعاونی مانند شرکت سهامی خاص نباید با اعضای هیئت مدیره نسبت فامیلی داشته باشد. همچنین مدیر عامل تعاونی می‌تواند از اعضای هیئت مدیره یا خارج از اعضای هیئت مدیره باشد. بازرس ممکن است یک نفر یا بیشتر باشد. بازرس برای یک دوره مالی انتخاب می شوند ومیتوان دوباره آن ها را انتخاب و تمدید نمود.
 
از دلایل انحلال شرکتهای تعاونی میتوان به تمام شدن مدت شرکت، کم شدن تعداد اعضا از حد نصاب مشخص شده و ورشکستگی اشاره کرد.
ازجمله مهم‌ترین مزیت شرکت‌های تعاونی تسهیلات قانونی و معافیت‌های مالیاتی است که به آنها تعلق می_گیرد و ازجمله مهم‌ترین معایب شرکت‌های تعاونی میتوان به روند تشکیل و ثبت و تصمیم گیری زمان_برآن اشاره کرد.
 
مواردی که در اساسنامه شرکت تعاونی باید درج گردد: موضوع فعالیت، مدت، نوع شرکت تعاونی، نشانی مرکز اصلی شرکت، مقررات مربوط به اعضاء، انحلال و تصفیه، میزان سرمایه، مقررات مالی و کار، حداقل و حداکثر اعضا به نسبت سرمایه و ....
 
مطابق ماده 4 قانون شرکت های تعاونی؛ باید در ترازنامه خود بخشی از درآمد خود را ( که نباید کمتر از پانزده درصد باشد) به عنوان ذخیره احتیاطی در نظر بگیرند. ذخیره احتیاطی پیش بینی جهت جبران ضرر های احتمالی و توسعه فعالیت می باشد. تقسیم سود سهام پس از منظورکردن ذخیره احتیاطی قابل انجام است.
مطابق ماده6 قانون شرکت های تعاونی که شرایط تشکیل اتحادیه تعاونی را بیان می_کند، اتحادیه تعاونی با عضویت شرکتها و تعاونیهای داوطلب و با حداقل 7 عضو که دارای موضوع فعالیت واحد باشند در سطح شهرستان یا استان تشکیل می‌شوند.  
 
مطابق ماده6 قانون شرکت های تعاونی؛ موسسین تعاونی باید با قوانین و مقررات تعاونیها آشنائی کافی داشته باشند و در صورت نیاز در کلاسهای آموزشی یکروزه که اداره کل تعاون استان تعیین می‌کند و زمان تشکیل آن حداکثر یک هفته از تاریخ تسلیم تقاضا خواهد بود شرکت نمایند.​​​​​​​

شرایط و ویژگی های ثبت شرکت تعاونی :​​​​​​​

جهت پوشش دادن قشرهای کم درآمد زمانی که وضعیت اقتصادی مطلوب نبوده و مردم توان خرید نداشته باشند؛ در واقع هدف اصلی تشکیل شرکت تعاونی کمک به بهبود وضعیت اقتصادی و تامین احتیاجات افراد نیازمند جامعه است به عنوان مثال تعاونی مسکن برای قشرهای کم درآمد مسکن با قیمت مناسب فراهم می_کند.
طبق ماده اول قانون تعاونی، از جمله اهداف تشکیل و ثبت شرکت تعاونی؛ جلوگیری از کارفرمای مطلق شدن دولت، اشتغال زایی، قرار دادن وسائل کار در اختیار کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت، پیشگیری از انحصار، احتکار، تورم، اضرار به غیر بود.​​​​​​​

اهداف تشکیل شرکت تعاونی : ​​​​​​​

شرکتهای تعاونی بر حسب نوع فعالیت-نوع عضویت – نوع گرایش به انواع مختلف تقسیم می شود:

انواع شرکت تعاونی :


  1. شرکت تعاونی تولیدی: این شرکت جهت اداره یک واحد تولیدی و فعالیت در زمینه اموری مانند دامداری، کشاورزی، دامپروری، صنعت، پرورش و صید ماهی، شیلات، عمران شهری، معدن، روستائی، عشایری و فعالیت هایی مشابه تاسیس می_شود.  

2. شرکت تعاونی توزیعی: مطابق ماده 27 این شرکت جهت فعالیت در زمینه اموری مانند تهیه و توزیع کالا، خدمات، مسکن و سایر نیازمندیها فعالیت می‌نمایند و نیازهای مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان را تامین می کند.

انواع شرکتهای تعاونی بر حسب نوع فعالیت : ​​​​​​​

انواع شرکتهای تعاونی بر حسب نوع عضویت: ​​​​​​​

1. شرکت تعاونی عام:  عضویت در این نوع از شرکت تعاونی برای همه آزاد است، جهت تشکیل این شرکت تعداد اعضاء حداقل ۵۰۰ نفر می باشد و تعیین دقیق تعداد، بسته به نوع تعاونی که وزارت تعاون تعیین کرده مشخص می‌شود. جهت تامین بخشی از سرمایه اولیه و یا افزایش سرمایه سهام آن را به عموم عرضه می نمایند.
 
2. شرکت تعاونی خاص: عضویت در این نوع از شرکت تعاونی مختص به گروه خاصی می_باشد مانند: کشاورزان، کارگران، ایثارگران، کارمندان، زنان، دانشجویان، مشاغل خاص و موارد مشابه.
​​​​​​​

انواع شرکتهای تعاونی بر حسب نوع گرایش: ​​​​​​​

·         فرش دستباف
·         خدماتی
·         کشاورزی
·         مسکن
·         تأمین‌کننده نیاز تولیدکنندگان
·         تأمین‌کننده نیاز مصرف‌کنندگان
·         صنعتی
·         اعتبار
·         معدنی
·         منابع طبیعی
·         حمل و نقل
·         تعاونی روستایی
·         چند منظوره
·         تعاونی مصرف
​​​​​​​

1)      تصویر شناسنامه و مدارک تحصیلی 
2)      تهیه لیست اسامی و مشخصات و نشانی اعضا هیات مدیره و بازرس یا بازرسان
3)      لیست و مشخصات اعضای هیئت مدیره، بازرسان و مدیر عامل
4)       گواهی پایان خدمت نظام وظیفه عمومی یا معافیت
5)        گواهی عدم سوء پیشینه
6)      دعوت‌نامه تشکیل اولین مجمع عمومی عادی در 3 نسخه
7)      اساسنامه تصویب شده شرکت تعاونی در اولین مجمع عمومی عادی در 4 نسخه ( اساسنامه شرکت‌های تعاونی توسط وزارت تعاون به صورت " نمونه اساسنامه" موجود بوده و در اختیار افرادی که تصمیم به ثبت شرکت تعاونی دارند قرار می‌گیرد) .
8)      صورتجلسه اولین مجمع عمومی عادی دال بر تصویب اساسنامه و انتخاب اولین هیات مدیره و بازرس یا بازرسان در 3 نسخه
9)      لیست اسامی و امضا حاضرین در اولین مجمع عمومی عادی در 3 نسخه
10)  صورتجلسه اولین هیات مدیره دال بر انتخاب رئیس و نایب رئیس و منشی هیات مدیره و انتخاب مدیر عامل و تعیین صاحبان امضای مجاز
11)  رسید پرداخت سرمایه شرکت طبق اساسنامه به صندوق تعاون در 3 نسخه
12)  جهت ثبت شرکت تعاونی اخذ مجوز ثبت از اداره تعاون الزامیست.
 
تبصره 2 ماده 8 کارکنان رسمی و پیمانی دولت با ارائه گواهی یا حکم کارگزینی از بند ب و ج معافند. ​​​​​​​

مدارک جهت "ثبت شرکت تعاونی":​​​​​​​

( برگرفته از سایت وزرات تعاون کار و رفاه اجتماعی)
1)مطابق ماده 7 قانون تعاونی جهت ثبت شرکت تعاونی ابتدا هیئت مؤسس دارای شرایط قانونی متشکل از تشکیل شده و اساسنامه شرکت را منطبق بر قانون تعاونی تنظیم نموده و از افرادی که شرایط عضو شدن را دارند دعوت می‌کنند.

  • اساسنامه شرکت تعاونی که توسط هیئت مؤسس پیشنهاد شده است پس از بررسی با موافقت حداقل دو سوم اعضا تصویب می شود.
  • مطابق ماده 8 قانون تعاونی؛ هیات مؤسس در طرح پیشنهادی، ضرورت تأسیس تعاونی و ارائه دلایل توجیهی مبنی بر تناسب هدفهای تشکیل تعاونی با هدفها و برنامه‌های مصوب جمهوری اسلامی ایران با ذکر میزان سرمایه ثابت و در گردش مورد نیاز طرح، تعداد و مشخصات داوطلبان، قید میزان سهم لازم التادیه هر عضو، سوابق و مهارتهای آنان در رشته فعالیت موردنظر، نام شعبه صندوق تعاون برای افتتاح حسابهای تعاونی را ذکر نموده و با معرفی نماینده تام‌الاختیار به اداره کل تعاون ارائه می‌نماید

2)هیئت مؤسس پس از آماده نمودن اساسنامه و سایر مشخصات تعاونی؛ جهت دریافت موافقت نامه تشکیل تعاونی از وزارت تعاون اقدام می‌نمایند.
3)اداره کل / اداره تعاون پس از دریافت تقاضای ثبت شرکت تعاونی و بررسی طرح پیشنهادی طی مدت 5 روز نظر مثبت یا منفی خود را به هیات مؤسس اعلام نموده و در صورت موافقت، فرمهای مورد نیاز و نمونه اساسنامه را در اختیار نماینده هیات موسس قرار می_دهد. 
 
4) مطابق ماده 19 قانون تعاونی هیات موسس پس از دریافت موافقت نامه و اجازه‌نامه جهت تکمیل پرونده، فهرست اسامی و مشخصات اعضای هیئت مدیره، مدیر عامل، بازرس یا بازرسان و کلیه اعضاء تنظیم و به اداره کل / اداره تعاون تحویل می‌گردد. 
5) مطابق ماده 20 قانون تعاونی مدارک لازم ظرف مدت 5 روز از طریق اداره کل / اداره تعاون به اداره ثبت شرکتها ارسال می‌شود. اداره کل / اداره تعاون پس از انجام اقدامات اداره ثبت شرکتها و صدور آگهی تأسیس، نسبت به صدور پروانه تأسیس تعاونی اقدام خواهد نمود. در هر حال نظارت، حسابرسی و رسیدگی به شکایات وسایر اقدامات پس از تأسیس تعاونی بعهده اداره کل / اداره تعاون خواهد بود.
 
6) پس از ثبت شرکت تعاونی پروانه تأسیس شرکت تعاونی توسط وزارت تعاون صادر می‌شود.

مراحل ثبت شرکت تعاونی :

جهت دریافت مشاوره رایگان، عدد 8 را به 09039213838 ارسال نمایید،
و یا با ما تماس حاصل فرمایید.
ثبت شرکت تعاونی