مواردی که در مقاله ثبت شعبه شرکت به آنها خواهیم پرداخت:
تعریف شعبه شرکت
ویژگی ها و شرایط ثبت شعبه شرکت
آيين نامه ثبت شعبه يا نمايندگی شركتهای خارجی
تفاوت نمایندگی و شعبه
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شعبه شرکت داخلی
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شعبه شرکت خارجی
مراحل ثبت شعبه شرکت
شعبه، واحدی از شرکت است که در جایی دیگر فعالیت میکند و محل قانونی آن متفاوت از شرکت میباشد.شعبه شخصیت حقوقی مستقلی ندارد، کاملا توسط شرکت اصلی مدیریت میشود.
شعبه شخصیت حقوقی مستقل ندارد و شمارهی ثبت و شناسهی ملی مستقل ندارد.
شعبه ملزم به انجام فعالیت شرکت اصلی میباشد، در واقع فعالیت شعبه باید عینا منطبق با فعالیت شرکت اصلی باشد.
حدود اختیارات شعبه توسط شرکت اصلی مشخص میشود.
مسئولیت امورات شعبه برعهده شرکت مادر میباشد.
نام شعبه و یا نمایندگی بایستی عینا مانند نام شرکت اصلی باشد و از ترجمه نام و یا به اختصار نوشتن آن خودداری شود.
ثبت شعبه را میتوان هم همزمان با ثبت شرکت انجام داد و هم پس از ثبت شرکت.
جهت تاسیس شعبه یک شخص به عنوان رئیس شعبه باید معرفی شود.
مطابق ماده 38 قانون آیین دادرسی مدنی، اگر شرکت دارای شعبات متعدد در جاهای مختلف باشد دعاوی ناشی از تعهدات هر شعبه با اشخاص خارج باید در دادگاه محلی که شعبه طرف معامله در آن واقع است اقامه شود مگر آنکه شعبه نامبرده برچیده شده باشد که در این صورت دعاوی نامبرده نیز در مرکز اصلی شرکت اقامه خواهد شد. لازم به یادآوری است ، مرکز اصلی شرکت همان مرکز اداره آن است که معمولاَ مجامع عمومی در آن جا تشکیل و مدیران و بازرسان در آن جا انجام وظیفه می نمایند.
ماده ۱- شركتهاي خارجي كه در كشور محل ثبت خود، شركت قانوني شناخته مي شوند، مشروط به عمل متقابل در كشور متبوع ، مي توانند براي فعاليت در ايران در زمينه هاي زير براساس مقررات اين آيين نامه و ساير قوانين و مقررات مربوط نسبت به ثبت شعبه يا نمايندگي خود اقدام نمايند:
۱- ارائه خدمات بعد از فروش كالاها يا خدمات شركت خارجي .
۲- انجام عمليات اجرايي قراردادهايي كه بين اشخاص ايراني و شركت خارجي منعقد مي شود.
۳- بررسي و زمينه سازي براي سرمايه گذاري شركت خارجي در ايران .
۴- همكاري با شركتهاي فني و مهندسي ايراني براي انجام كار در كشورهاي ثالث.
۵- افزايش صادرات غيرنفتي جمهوری ُاسلامي ايران.
۶- ارايه خدمات فني و مهندسي و انتقال دانش فني و فناوري.
۷- انجام فعاليتهايي كه مجوز آن توسط دستگاه هاي دولتي كه به طور قانوني مجاز به صدور مجوز هستند، صادر مي گردد. از قبيل ارايه خدمات در زمينه هاي حمل و نقل ، بيمه و بازرسي كالا، بانكي، بازاريابي و غيره .
کلیه خدمات ثبت شرکتها
فعالیت هایی که توسط شعبه انجام میشود باید دقیقا همان فعالیت هایی باشد که در مرکز اصلی شرکت انجام میشود اما نماینده می تواند فعالیت های دیگری نیز انجام دهد.
شعبه شخصیت حقوقی مستقلی در صورتیکه نمایندگی دارای شخصیت حقوقی مستقلی میباشد.
مسئولیت های قانونی و حقوقی شعبه بر عهده مرکز اصلی شرکت است اما تمامی مسئولیت های حقوقی و قانونی نماینده بر عهده خودش است.
در صورتیکه شعبه همزمان با ثبت شرکت ثبت شود ، ارایه مدارک شناسایی رئیس شعبه و اعلام نشانی شعبه
در صورتیکه جهت ثبت شعبه پس از ثبت شرکت تصمیم گرفته شود درخواست ثبت شعبه در قالب صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها اعلام میشود و مدارک زیر باید ارایه شود :
ارایه مدارک شناسایی رئیس شعبه و اعلام نشانی شعبه
اعلام نشانی شعبه
ارایه مدارک ثبتی شرکت مانند اساسنامه - شرکتنامه و تقاضانامه ( در شرکت با مسیولیت محدود )- اظهارنامه ( در شرکت سهامی خاص) – آگهی و روزنامه تاسیس
درصورتیکه فعالیت شرکت مجوز دارد اخذ مجوز مربوطه
اصل صورتجلسه درخواست ثبت شعبه که به امضای اعضای هیئت مدیره رسیده است.
درصورتی که اشخاص حقوقی ( شرکت ) به عنوان عضو هیات مدیره یا سهامدار یا بازرس در شرکت باشند، ارائه کپی آخرین روزنامه رسمی ، اعلام یک شخص به عنوان نماینده طی ارایه یک معرفی نامه در سربرگ شرکت مهر و امضا شده و معرفی شخص به عنوان نماینده خود و ارایه تصویر مدارک شناسایی نماینده ( کپی شناسنامه و کارت ملی )
اخذ کدفراگیر هم برای شرکت و هم برای رییس شعبه ( درصورت غیر ایرانی بودن رییس شعبه شرکت )
ارایه ترجمه رسمی مدارک ثبتی و پاسپورت رییس شعبه، مدارک باید به تایید سفارت هم رسیده باشند.
ارائه گزارش توجیهی از سوی مدیر شعبه مبنی بر اعلام چگونگی تامین منابع ریالی و ارزی، اعلام اختیارات شعبه، مشخص نمودن زمینه فعالیتی شرکت، اعلام محل فعالیت شعبه، هدف از گرفتن شعبه در ایران، برآورد نیروهای انسانی موردنیاز.
تعهد مدیر شعبه شرکت های خارجی مبنی بر اینکه در صورت تشخیص مراجع ذی صلاح در خصوص باطل نمودن مجوز فعالیت، انحلال شعبه مزبور را اعلام نمایند.
چنانچه تصمیم به ثبت همزمان شرکت و شعبه گرفته شده باشد، مراحل ثبت همانند شرکت میباشد که جهت مطالعه بیشتر میتوانید به ثبت هرکدام از شرکتها مراجعه نمایید(ثبت شرکت با مسیولیت محدود - ثبت شرکت سهامی خاص - ثبت شرکت تعاونی - ثبت شرکت تضامنی – ثبت موسسه). جهت ثبت شعبه همزمان با ثبت شرکت، یک شخص به عنوان رئیس شعبه باید معرفی شود و یک آدرس به عنوان محل فعالیت شعبه .
در صورتیکه جهت ثبت شعبه پس از ثبت شرکت تصمیم گرفته شود درخواست ثبت شعبه، در قالب صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها اعلام میشود. صورتجلسه تنظیمی پس از امضا تمام اعضا جهت بررسی به اداره ثبت شرکتها ارسال شده و در صورت تایید آگهی تاسیس شعبه صادر میشود.
پس از صدور آگهی تاسیس شعبه روزنامه سمی و کثیرالانتشار آن نیز باید انجام شود.
ثبت نمایندگی شرکت داخلی و خارجی
جهت دریافت مشاوره رایگان و اطلاعات جامع تر با ما تماس حاصل فرمایید.