عنواین مقاله:
تعریف ارزش افزوده Value added
کالاهای مشمول مالیات ارزش افزوده
کالاهای معاف از مالیات ارزش افزوده
نکاتی در مورد ثبت نام ارزش افزوده
مزایای مالیات بر ارزش افزوده
معایب مالیات بر ارزش افزوده
مزیت های ثبت توسط ثبت آلامتو:
1- مشاوره رایگان
2- کارشناسان حرفه ای
3- صرفه جویی در هزینه(حداقل کارمزد)
4- صرفه جویی در زمان
5- اعزام کارشناس به محل کار شما
6- پشتیبانی دائمی
مطابق ماده 3 قانون مالیات ارزش افزوده سازمان مالیاتی کل کشور، ارزش افزوده این گونه تعریف شده است:
مالیات بر ارزش افزوده، مالیات غیر مستقیمی است که بر تفاوت بین ارزش کالاها و خدمات عرضه شده با ارزش کالاها و خدمات خریداری یا تحصیل شده در یک دوره معین وضع میگردد.
در واقع میتوان گفت ارزش افزوده، افزایش ارزش پولی کالا طی مراحل تولید تا فروش کالا به مشتری نهائی آن است، یک کالا در هر مرحله از تولید دارای ارزشی بیشتر از مرحله قبل است، ارزش افزوده مرحله به مرحله گرفته میشود پس ارزش افزوده اختلاف بین ارزش محصول تولید شده با مجموع ارزش مواد اولیه یک محصول است. مصرف کنندگان محصول، مالیات ارزش افزوده را در زمان خرید پرداخت می کنند، توسط فروشندگان اخذ شده و در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می گیرد.
تمام خدماتی که ارایه می شوند و کالاهایی که به فروش میرسند مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستند. به طور معمول نرخ ارزش افزوده 9% می باشد از این 9 درصد، 3 درصد از آن مربوط به عوارض و 6 درصد مربوط به مالیات است. اما برای برخی از محصولات متفاوت می باشد: نرخ ارزش افزوده سیگار 12 درصد و نرخ ارزش افزوده سوخت هواپیما 20 درصد می باشد.
کالاهای معاف از مالیات ارزش افزوده
به محصولات کشاورزی فرآوری نشده، کالاهای اساسی (برنج، روغن، گوشت و…) و خدمات بهداشتی مالیات بر ارزش افزوده تعلق نمیگیرد. جهت مشاهده لیست کامل محصولات و خدمات معاف از ارزش افزوده میتوانید به مقاله کالاهای معاف از ارزش افزوده مراجعه نمود.
جهت ثبت نام ارزش افزوده ابتدا باید تشکیل پرونده دارایی و ثبت نام کد اقتصادی جدید انجام شود.
سپس نسبت به تشکیل پرونده ارزش افزوده و ثبت نام ارزش افزوده اقدام نمود.
مدارک ثبت نام ارزش افزوده همانند کد اقتصادی می باشد.
هنگام ثبت نام ارزش افزوده باید بسیار دقت نمود که مشمولیت ارزش افزوده درست انتخاب شود. مشمولین ارزش افزوده بر حسب زمینه فعالیت در 7 مرحله دسته ببندی می شوند. جهت اطلاع از این مشمولیت می توانید به مقاله مشمولین ارزش افزوده مراجعه نمایید.
اظهارنامه ارزش افزوده در پایان هر فصل ( هر سه ماه یکبار ) می بایست ارایه شود.تمام اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده، تا 15 روز پس از پایان هر فصل مهلت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را دارند.
در صورت عدم پرداخت مالیات ارزش افزوده در زمان قانونی اعلام شده، علاوه بر اصل مالیات ارزش افزوده جریمه تاخیر در پرداخت نیز باید پرداخت گردد.
مشمول مالیات بر ارزش افزوده پس از ارسال و پرداخت مالیات ارزش افزوده بایستی اسناد و مدارک مالی خود را حداقل به مدت ده سال بعد از سال مالی نگهداری نمایند و در صورت مراجعه ماموران مالیاتی به آنها ارایه نمایند. اسناد و مدارکی که باید نگهداری شوند: گواهی ثبت نام در نظام مالیات ارزش افزوده، دفاتر مالیاتی، رسیدهای بانکی پرداخت مالیات و عوارض، تمامی فاکتورها و صورت حساب های مربوط به خرید و فروش کالا، اسناد گمرکی و حمل و نقل و بیمه، اظهارنامه های ارایه و تایید شده، اوراق اعلامی بدهکاری و بستانکاری، و سایر مستندات معاملات و عملیات.
تقویت پایه مالیات : مالیات بر ارزش افزوده بخش هایی از اقتصاد را تحت پوشش قرار می دهد که این کار با سایر روش ها سخت است.
افزایش درآمد مالیاتی: با توجه به اینکه مالیات بر ارزش افزوده باعث تقویت پایه مالیاتی می شود می تواند درآمدهای مالیاتی را نیز افزایش دهد.
اصلاح ساختار کلی نظام مالیاتی
کاهش فرارهای مالیاتی
کوتاه کردن زمان و ساده سازی پرداخت
معایب مالیات بر ارزش افزوده
باعث افزایش قیمت تمام شده محصول برای مصرف کننده نهایی
جهت دریافت مشاوره رایگان، عدد 8 را به 09103518518 ارسال نمایید،
و یا با ما تماس حاصل فرمایید.